Fresh – food trend za 2019. koji Ribella prati

Ima jedna reč koja će obeležiti ovu godinu u svetu kad je reč o hrani, i to je reč koja dominira i na našem sajtu 🙂

Fresh.

Poznavaoci kretanja u industriji hrane na svetskom nivou prognozirali su koji će “food trendovi” obeležiti ovu godinu. Na tom spisku ima svega! Predviđa se da će ove godine neki tek otkriti, a neki se iznova zaljubiti u kefir i kozje meso. Da će veganska ishrana dobijati sve više pristalica. Smart tehnologija će se sve više koristiti pri izboru i kupovini hrane, a ljudi će obraćati pažnju na to koje namirnice pozitivno utiču na dobrobit njihovog organizma, ali i na dobar izgled. I tako redom…

Iako se pronalazimo u mnogim od food trendova 2019.godine posebno  ističemo jedan – „pretvaranje namirnica sa polica u sveže“. Ovo jeste malo bukvalan prevod ali nam pomaže da se razumemo – u svetu je trend da se proizvodi koji su do sada stajali na polici i imali dugi rok trajanja, obrađuju na drugačiji način kako bi zadržavali nutritivnu vrednost namirnica, tj. bili sveži.

Lansirajući prošle godine Fresh Pâté, naš sveži namaz od najboljih komada mesa piletine i ribe, i mi smo se uklopili u ovaj svetski trend u proizvodnji. Odlukom da izaberemo pasterizaciju, a ne sterilizaciju, učinili smo naš Fresh Pâté- zdravijom i nutritivno bogatijom namirnicom.

Šta ovo znači?

Proizvodi moraju da se termički obrade, da bi imali određeni rok trajanja. Ovim procesom se, praktično, neutrališu mikroorganizmi koji utiču na kvarenje proizvoda.

Ali, ogromna je razlika u tome da li ćete izabrati sterilizaciju ili pasterizaciju. Sterilizaciju radite na visokim temperaturama, onim iznad 100 °C i uništavate sve mikroorganizme i činite da proizvod ima mnogo duži rok trajanja. Pasterizaciju radite na nižim tempearturama, takođe neutrališete mikroorganizme ali, zbog toga što birate nižu temperaturu obrade, vi čuvate nutritivna svojstva svog proizvoda.

Mnogi svetski proizvođači počeli su da svoje proizvode obrađuju na nižim temperaturama i da ih izlažu u frižiderima. Tendencija ka čuvanju nutritivnih vrednosti sastojaka, i samim tim čuvanju svežine namirnice, sve više raste pa su mnogi proizvođači unapredili svoje soseve, namaze i ulja, smanjili nivo temperature za obradu i ponudili kupcima svežiju i zdraviju varijantu svog proizvoda.

Baš to smo mi uradili sa našim Fresh Pâté-om – napravili smo proizvod koji vas podseća na namaz koji oduvek koristite ali je kvalitetniji, ukusniji i zdraviji. Zato Fresh Pâté nećete naći na polici sa ostalim namazima, već u frižideru, sa svežim proizvodima. Fresh – to je reč koja će obeležiti svetske trpeze ove godine.

Uz Fresh Pâté, vi imate priliku da budete deo svetskog trenda.

Probajte naš ukusni namaz, sa komadićima piletine, lososa ili tune 🙂

Pročitaj još

Fresh Pâté – novi Ribella svež namaz

Nova svežina, inovativna receptura i pun ukus mesa! Da, dobro ste čuli – to je Fresh Pâté, novi proizvod iz Ribella kuhinje koji će obogatiti ponudu zdravih namaza. Pravimo ga od najboljih komada mesa i to u tri ukusa: piletina, tuna i losos. Fresh Pâté potražite u frižideru i uživajte u slasnim zalogajima!

Ribella brend predstavljen na sajmu SIAL

Sjajna prilika za Ribella brend ove godine – učestvovali smo na najznačajnijem međunarodnom sajmu u prehrambenoj industriji – SIAL 2018, održanom u Parizu, od 21. do 25. oktobra! Imali smo čast i zadovoljstvo da, zajedno sa drugim proizvođačima hrane iz Srbije, svetskoj javnosti predstavimo Ribella proizvode: Hummus, Tunino i Fresh Pâté

Pravila ‘Afrodizijak humus večera’ aktivacije

NAGRADNA AKTIVACIJA #ŽivotPoMomUkusu – Afrodizijak humus večera sa Majom VitkiGurman. Stigli smo do poslednje nedelje aktivacije i za vas imamo jedan poseban zadatak! Humus je multifunkcionalna namirnica te ima bezbroj načina da se iskoristi, a ovo je idealna prilika za to. Ne tražimo isključivo hranu koja je afrodizijak, nego razmišljanje izvan kutije! Pročitajte pravila i zabavite se smišljajući recept 🙂

Saznajte prvi!

Najnovije informacije o akcijama i sniženjima, najzanimljivije teme i najukusnije recepte šaljemo ti direktno u inbox.